Instagram Reels vs. Tik Tok: Cili është ndryshimi?

Instagram Reels vs. Tik Tok: Cili është ndryshimi?

Platforma e mediave sociale në pronësi të Facebook, Instagram lançoi Instagram Reels në gusht të këtij viti. Sapo Reels ishte lansuar, përdoruesit e mediave sociale filluan ta krahasonin atë me një tjetër platformë të njohur të mediave sociale Tik Tok. Dhe sinqerisht, krahasimet ishin mjaft të vlefshme. Disa karakteristika të mbështjellësve mund të duken shumë të ngjashme me Tik Tok, megjithatë, ka edhe disa ndryshime të rëndësishme.

E para dhe më e rëndësishmja, le të zbulojmë se çfarë është saktësisht Instagram Reels?

Ndryshe nga Tik Tok, Instagram Reels nuk është një platformë më vete. Në fakt, është një tipar i disponueshëm në platformën e mediave sociale Instagram.

Reels është një mënyrë krejt e re për të krijuar përmbajtje video argëtuese dhe tërheqëse. Instagram Reels është në dispozicion në gati 50 vende të botës, duke përfshirë SH.B.A. dhe Kanada.

Përdoruesit mund të krijojnë videoklipe 15 sekondëshe të vendosura në audio ose muzikë dhe t'i ndajnë ato në historitë e tyre në Instagram, Feed ose skedën e re Reels të disponueshme në profilin e tyre. Pothuajse gjysma e videove të ngarkuara në Instagram janë 15 sekonda ose më pak, të cilat mund të kenë dhënë vendimin për të nisur Reels.

Nëse dëshironi të regjistroni një video të Reels, mund ta vendosni kohëmatësin që të regjistrojë vetë. Ju gjithashtu mund të përdorni disa filtra, të ngjashëm me atë që mundeni për historitë tuaja.

Instagram ka partneritet me mjaft etiketime muzikore. Reels u krijua për të mbajtur në mendje këto etiketa muzikore, kështu që ju keni qasje në mijëra klip dhe këngë muzikore nga biblioteka e Instagram. Ju mund të zgjidhni çdo këngë të zgjedhur nga ju pa u shqetësuar për marrjen e një penalizimi për të drejtat e autorit. Ju nuk mund të bëni të njëjtën gjë për videot normale të Instagram-it ose IGTV.

Çfarë është Tik Tok?

Tik Tok është një aplikacion i mediave sociale i krijuar për shpërndarjen e videove të lëvizshme në formë të shkurtër. Shtë në pronësi të ByteDance, një kompani kineze e teknologjisë së internetit, e themeluar nga Zhang Yiming në 2012.

Tik Tok ka fituar popullaritet të madh kryesisht për sinkronizimin e buzëve, vallëzimin dhe videot komedi. Sidoqoftë, nuk kufizohet vetëm në këtë. Ju gjithashtu mund të gjeni disa udhëzime në Tik Tok, nga gatimi te dekoret në shtëpi.

Si janë të ngjashëm Instagram Reels dhe Tik Tok?

Përveç aplikacioneve për ndarjen e videove, ka disa ngjashmëri të tjera të dukshme midis Instagram Reels dhe Tik Tok. Nuk është çudi që njerëzit ishin kaq të shpejtë për të krahasuar të dyja.

Disa nga ngjashmëritë janë:

 • Të dy Tik Tok dhe Instagram Reels janë në dispozicion në pajisjet mobile dhe jo në PC
 • Mund të krijoni video me formë të shkurtër deri në 15 sekonda në të dy aplikacionet
 • Mund të përfshini klipe audio në videot e Reels dhe Tik Tok. Mund të jenë këngë ose pjesë të tjera audio.
 • Të dy aplikacionet përdoren për argëtim dhe edukim
 • Nga perspektiva e biznesit, të dyja aplikacionet kanë ndjekës të jashtëzakonshëm të cilët janë të shkëlqyeshëm duke krijuar vetëdije të markës
 • Shumica e përdoruesve në Tik Tok dhe Instagram Reels janë midis moshave 18 dhe 24 vjeç.

Cili është ndryshimi?

Po, me vlerë nominale si Tik Tok ashtu edhe Reels mund të duken shumë të ngjashme. Supozimi i zakonshëm është se ato janë versione të ndryshme të së njëjtës gjë.

Sidoqoftë, ka disa ndryshime të konsiderueshme si:

Afat kohor

Kur u lansua fillimisht, videot e Tik Tok kishin një afat kohor prej 15 sekondash. Sidoqoftë, gjatësia e videove u shtri në 60 sekonda në janar të këtij viti. Nga ana tjetër, videot e Reels kanë një afat kohor prej 15 sekondash.

ushqim

Ekziston një burim i veçantë për Reels në Instagram. Për të parë videot e Reels, duhet të kaloni në faqen Eksploroni në Instagram. Ndërsa në Tik Tok, ka vetëm një ushqim.

Rrotullat nuk kanë tiparin e duetit

Një nga arsyet e popullaritetit të Tik Tok është tipari i duetit. Një video duet Tik Tok përbëhet nga video origjinale e vendosur në njërën anë dhe një video parodi e vendosur në anën tjetër. Sfidat e duetit janë jashtëzakonisht të njohura në Tik Tok. Instagram Reels nuk ka një tipar duet.

Hashtags

Hashtag nuk është më vetëm shenja e kile e përulur. Shtë një pjesë jetike si e Instagram-it dhe Tik Tok-ut. Hashtags përdoren për të lidhur përmbajtjen tuaj të mediave sociale me një temë, ngjarje, temë ose bisedë të veçantë. Përdorimi i hashtags në postimet tuaja e bën më të lehtë zbulimin duke fituar më shumë pëlqime në Instagram dhe pëlqime në Tik Tok. Sidoqoftë, hashtag-et e përdorura në Instagram Reels dhe Tik Tok janë të ndryshme. Disa hashtags të njohura të Tik Tok janë # trending, #fyp dhe #tiktokcomedy. Nga ana tjetër, hashtag-et më të njohura në Reels janë #reels, #reelsinstagram dhe #reelsvideo.

demografik

Demografia e bazës së përdoruesve të Instagram është shumë më e gjerë se ajo e Tik Tok. Një shumicë e përdoruesve të Tik Tok janë adoleshentë ndërsa shumica e përdoruesve të Instagram janë brenda intervalit 30 deri 50 vjet.

Si mund të përfitoni nga Instagram Reels?

Si mund të përfitoni nga Instagram Reels

Përfitimi kryesor i Reels është se është në Instagram, një platformë që shumica e bizneseve dhe markave e përdorin tashmë. Ndjekësit tuaj në Instagram do të ishin gjithashtu ndjekësit tuaj të Reels. Rrotullat janë një mënyrë tjetër, natyrisht, një mënyrë më argëtuese, që markat ose bizneset të angazhohen me klientët e tyre.

Instagram u lançua në tetor 2010. Që atëherë, markat dhe bizneset në Instagram kanë zhvilluar strategjitë e tyre se si të përdorin platformën e mediave sociale për rritjen e biznesit. Me Reels të sapohapur, gjithçka që ata duhet të bëjnë është të përfshijnë videot e Reels në strategjinë e tyre të marketingut. Me Reels, bizneset nuk kanë nevojë për ndonjë platformë tjetër për të marrë të dhëna dhe njohuri për biznesin e tyre. Ata mund të marrin të gjitha informacionet e tyre nga vetë Instagram pa asnjë përpjekje shtesë.

Gjithashtu, mosha mesatare e ndjekësve të vërtetë të Instagram është midis 30 dhe 50 vjeç. Nëse biznesi juaj merret me produkte ose shërbime që i përshtaten kësaj grupmoshe, ka më shumë kuptim të përdorni Reels sesa platformat e tjera. Nëse audienca juaj e synuar është midis 30 dhe 50 vjeç, Reels do të ketë një shtrirje shumë më të gjerë se Tik Tok.

Nëse jeni një muzikant, fotograf ose videograf, ose jeni në ndonjë biznes tjetër krijues, mund të përdorni Reels për të ndarë përmbajtje tërheqëse video me ndjekësit tuaj. Ju mund të përdorni këto video të shkurtra 15 sekondëshe për t'i dhënë audiencës tuaj një vështrim në atë që ndodh në prapaskenë. Ju gjithashtu mund t'u jepni atyre një vështrim të vogël në jetën tuaj të përditshme për të ndërtuar një marrëdhënie të qëndrueshme me ndjekësit tuaj.

Bizneset dhe markat e tjera mund të ndajnë përmbajtje të bazuar në informata ose arsimore në Reels. Për shembull, nëse jeni me pakicë, si të ndani këshilla se si të vishni një produkt ose si të përdorni produkte të caktuara. Nëse jeni në industrinë ushqimore, pse të mos ndani disa këshilla për gatimin?

Si mund të përfitoni nga Tik Tok?

Një pjesë e madhe e përdoruesve të Tik Tok janë adoleshentë. Nëse dëshironi të synoni gjeneratën tjetër të përdoruesve të mediave sociale, duhet të përdorni Tik Tok. Brezi i ri është më i interesuar të tregojë më shumë përmbajtje organike dhe më pak të kuruar.

Kur bëhet fjalë për reklamat, markat dhe bizneset mund të eksplorojnë shumë mundësi në Tik Tok. Ata mund të përdorin Reklama në Ushqim, të cilat shfaqen në faqen Për Ju me një etiketë të sponsorizuar. Markat gjithashtu po eksplorojnë marketingun e ndikuesve duke bërë partneritet me të famshëm të Tik Tok për fushatat e markave.

Pra, Instagram Reels ose Tik Tok, çfarë duhet të përdorni?

Pse jo te dyja? Të dy aplikacionet kanë aftësinë për të përmirësuar njohjen e markës dhe për të rritur arritjen e klientit. Mbi të gjitha, të dy platformat po ofrojnë të njëjtin shërbim. Dhe siç thonë ata, mos i vendosni kurrë të gjitha vezët tuaja në një shportë.

Përmbajtja që krijoni për Reels ose Tik Tok është e ngjashme, megjithatë, tregtohet me demografi të ndryshme. Pra, kudo që është e mundur, është një ide e zgjuar të përdorni të dy platformat për të promovuar markën ose biznesin tuaj.

Pse themi kur është e mundur? Kjo sepse Tik Tok ka tërhequr zemërim nga publiku dhe qeveritë në të gjithë botën. Pandemia COVID19 ka botën në zotërimin e saj dhe shumë vende po bojkotojnë produktet kineze. Ajo që i shton karburant zjarrit është pretendimi se kompania mëmë e Tik Tok, ByteDance mund të ndajë informacionin e përdoruesit me Qeverinë Kineze.

Tik Tok u ndalua kohët e fundit në Indi. SHBA gjithashtu duket se po ndjek të njëjtat gjurmë. Presidenti Donald Trump ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv kundër ByteDance. Sapo të zbatohet Urdhri Ekzekutiv, i cili do të zbatohet së shpejti, të gjithë në SH.B.A. do të ndalohen të bëjnë çfarëdo lloj biznesi me ByteDance ose ndonjë prej filialeve të tij. Kjo përfshin Tik Tok.

Nëse jeni dikush që keni bërë shumë banka në Tik Tok për nevojat tuaja promovuese ose reklamuese, është koha të kaloni te Reels. Ose ndoshta, përdorni Reels së bashku me Tik Tok.

Përfundim:

Për çdo biznes, është e rëndësishme të ndërtohet një audiencë tërheqëse. Platforma e mediave sociale e përdorur nuk ka shumë rëndësi. Sidoqoftë, është gjithmonë e mençur të përdorni disa platforma të mediave sociale për nevojat tuaja të marketingut. Në atë mënyrë, nëse diçka i ndodh një platforme, ju keni platforma të tjera për t'u mbështetur përsëri.

Mediat sociale janë dinamike; ju mund të shihni ndryshime pothuajse çdo ditë. Gjëja më e zgjuar për të bërë është të përshtateni me këto ndryshime dhe të kuptoni se çfarë funksionon më mirë për ju dhe biznesin tuaj. Mediat sociale u krijuan për argëtim, lidhje me njerëzit, ndarjen e ideve dhe angazhimin me njerëzit. Pra, ndërsa debati vazhdon në lidhje me aplikacionet e ndryshme të mediave sociale në dispozicion, mos harroni të argëtoheni.

Gjithashtu në MrInsta

Marketingu përmes Instagram Live: Një udhëzues i plotë

Marketingu përmes Instagram Live: Një udhëzues i plotë

Me mbi një miliard përdorues në muaj, Instagram është mbreti i padiskutueshëm i të gjitha platformave të mediave sociale. Sot, platforma është bërë një mjet marketingu që bizneset e të gjitha madhësive përdorin për të arritur tek their

0 Comments
Si ta përdorim Instagramin si pronar të e-commerce?

Si ta përdorim Instagramin si pronar të e-commerce?

Instagram është një nga platformat më të lulëzuara, të përdorura gjerësisht në mediat sociale këto ditë. Filloi si një platformë për ndarjen e fotove, por shpejt u shndërrua në një komunitet fotografësh dhe tregtarësh të zellshëm. Instagramming sot nuk është vetëm

0 Comments
Reklamat në Instagram dhe pse ju duhen

Reklamat në Instagram dhe pse ju duhen

Me rritjen e popullaritetit të Instagram, nuk është për t'u habitur që markat po vijnë me mënyra për të rritur rritjen e biznesit përmes platformës. Gati një e treta e historive më të shikuara në Instagram vijnë nga

0 Comments

Ne ofrojmë më shumë shërbime të marketingut në Instagram

Opsionet e blerjes një herë pa abonim ose pagesa të përsëritura

shërbim
Çmimi $
$ 25

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 15
$ 30
$ 45
$ 85

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
en English
X