Blerja në Instagram: Një udhëzues i plotë

Blerja në Instagram: Një udhëzues i plotë

Evolucioni i shpejtë i Instagram nga një aplikacion argëtues për ndarjen e fotove në një nga mjetet më të fuqishme të marketingut dixhital nuk ka qenë asgjë mahnitëse. Sot, gjiganti i mediave sociale mburret me karakteristika të shumta për tregtarët dhe Instagram Checkout është tipari i fundit i marketingut i vendosur për të revolucionarizuar platformën si për blerësit ashtu edhe për shitësit.

Në këtë blog, ne do të mbulojmë të gjitha ato që tregtarët aspirues duhet të dinë për përdorimin e Checkout për të bërë klientë besnikë nga ndjekësit e tyre në Instagram.

Si funksionon Instagram Checkout?

Para se Instagram të hapte funksionin e saj të Checkout, ajo tashmë u kishte dhënë një nxitje të madhe markave dhe ndikuesve duke i lejuar ata të krijonin postime 'të blera'. Për t'i bërë postimet "të blera", të gjitha ato marka dhe ndikuesit duhej të bënin ishte të shtonin etiketat e produkteve në postimet e tyre. Përdoruesit e interesuar të Instagram-it u desh të preknin etiketat e produkteve, të cilat do t'i drejtonin përsëri në faqe të ndryshme eCommerce ku ata mund të blinin produktet.

Ndërsa këto postime 'të blera' kishin avantazhet e tyre, kishte një shqetësim të madh; përdoruesit duhej të dilnin nga Instagram për të përfunduar blerjet e tyre. Ideja pas Instagram Checkout ishte e thjeshtë; për të lehtësuar blerjet brenda vetë Instagram-it. Karakteristika debutoi përsëri në Mars 2019, kur Insta u regjistrua me 26 marka me famë botërore (përfshirë Nike dhe Zara) për ta provuar.

Rezultatet ishin të suksesshme, gjë që ka çuar në Instagram përhapjen e funksionit për të gjithë ndikuesit dhe bizneset e pranueshme në SHBA. Me gjithnjë e më shumë biznese që përfitojnë nga Checkout, Instagram është vendosur të shkojë përtej statusit të platformës së mediave sociale. Së shpejti, nuk do të jetë më pak se një treg eCommerce.

Për të përdorur funksionin Instagram Checkout, biznesi juaj duhet të përmbushë disa kërkesa të përshtatshmërisë:

 • Biznesi duhet të jetë një shitës i mallrave fizikë pasi tipari nuk është i disponueshëm për bizneset që ofrojnë shërbime.
 • Profili Insta i biznesit duhet të jetë një profil biznesi.
 • Profili Insta është i lidhur me një faqe biznesi në Facebook.
 • Biznesi është në përputhje me politikat e tregtisë të deklaruara nga Instagram.

Përfitimet

 • Boun për bizneset më të vogla: Bizneset e vogla që sapo kanë filluar operacionet e tyre mund ta kenë të vështirë të kontaktojnë audiencat e tyre të synuara në portalet kryesore të tregtisë elektronike si Amazon. Edhe pse Amazon lejon bizneset e vogla të rendisin produktet e tyre në faqen e tyre të internetit, pjesa më e madhe e hapësirës për promovim është e zënë nga lojtarët me emër të madh, thjesht sepse ata kanë më shumë para për të zhvilluar fushata të hollësishme.

  Sidoqoftë, Instagram Checkout është një lojtar për bizneset e vogla, kryesisht sepse Insta është ende kryesisht një platformë e mediave sociale. Pavarësisht nga kamare në të cilën operon biznesi juaj, postimet tuaja do të marrin pëlqime dhe shpërndarje në Instagram nga faqet që interesohen aktivisht për produktet tuaja. Si rezultat, biznesi juaj dhe produktet e tij do të gjejnë gjithmonë marrës në platformë.

 • Mundësitë për bizneset vetëm në Instagram: Falë veçorisë Instagram Checkout, një biznes në internet mund të vendoset në Instagram pa ndonjë nevojë për një faqe të veçantë në internet. Ndërsa rruga vetëm Insta nuk do të ketë shumë kuptim për bizneset e mesme dhe të mëdha, është diçka për të menduar për bizneset e vogla.

  Po, mbajtja e një uebfaqe të dedikuar biznesi mund të ketë përfitime të shumta, por disa kosto të lidhura mund të shtohen për të qenë shumë të shtrenjta për bizneset e vogla. Bizneset e tregtisë elektronike duhet të mbledhin para për emrat e tyre të domain, shërbimet e pritjes në internet, dhe softuerin e karrocave. Portat e pagesave që faqet e internetit përdorin për të përpunuar transaksionet duhet të paguhen gjithashtu. Sidoqoftë, nuk ka shpenzime të tilla për t’u shqetësuar kur bëhet fjalë për Instagram Checkout.

 • Mbështetje për integrimin me platformat e tjera të shitjeve: Nëse biznesi juaj ka dyqane në platformat e njohura e-commerce në internet si BigCommerce, CommerceHub dhe Shopify, ju mund t'i integroni ato me Instagram Checkout lehtë.
  Integrimi i lehtë lehtëson nivele më të qëndrueshme se kurrë më parë për bizneset për sa i përket logjistikës dhe operacioneve të tyre. Si rezultat, ju do të jeni në gjendje të shpenzoni më shumë kohë në përmirësimin e aspekteve thelbësore të biznesit tuaj në vend që të shqetësoheni për aspektet logjistike.
 • Më pak barriera për blerësit e interesuar: Nëpër shumë uebfaqe të tregtisë elektronike, procesi i blerjes në internet është kompleks, me blerësit e ardhshëm që kërkohen të kryejnë disa hapa përpara se të mund të finalizojnë blerjet e tyre. Ndërsa nivelet e durimit të shumicës së përdoruesve me tru të internetit po dobësohen në kohët e sotme, një përvojë komplekse blerjeje është gjëja e fundit që ata duan. Si rezultat, karrocat shpesh janë të braktisura, duke ndikuar ndjeshëm në shitjet e biznesit.

  Sidoqoftë, tipari Instagram Checkout arrin ta bëjë procesin e blerjes tepër të thjeshtë. Fakti që blerjet mund të bëhen direkt në Instagram pa lënë aplikacionin është i detyruar të rrisë shitjet dhe të rrisë normat e konvertimit. Gjithashtu, blerësit duhet të plotësojnë informacionin e tyre përkatës të pagesës vetëm një herë, ndërsa ata duhet të sigurojnë informacion në mënyrë të përsëritur për marka të ndryshme kur bëjnë pazar nga faqet e tyre të internetit. Në tërësi, Instagram Checkout është pikërisht ajo që u duhej blerësve të impulsit në internet.

Instagram Checkout

Kufizimet

Po, Instagram Checkout është një tipar premtues që me siguri do të përmirësohet me kohën. Ndërsa nuk ka asnjë arsye pse nuk duhet të filloni të përdorni funksionin për ta bërë më të lehtë për ndjekësit tuaj të vërtetë të Instagramit që të bëhen klientë besnikë, ka disa kufizime me të cilat duhet të punoni gjithashtu. Le t'i shohim më nga afër ato.

 • Tarifat e transaksionit: Transaksionet e përfunduara përmes Instagram Checkout do të kërkojnë që bizneset të mbledhin 5% për çdo dërgesë, e cila arrin në një tarifë prej 0.50 $ për çdo dërgesë prej $ 8.
 • Trajtimi i të dhënave të përdoruesit: Nëse një përdorues i Instagram blen përmes Instagram Checkout, është platforma e mediave sociale dhe jo shitësi që ka të drejtën për të dhënat e klientit. Kjo do të nënkuptojë se bizneset humbin informacione të vlefshme si ID-të e klientëve që ata do të përdorin për dërgimin e postave elektronike promovuese dhe gazetave.
 • Kontroll i kufizuar në përvojën e klientit: Një biznes me faqen e tij të internetit mund të diktojë se si duket, ndjehet dhe u përgjigjet përdoruesve të tij bazuar në shijet dhe preferencat e audiencës së tij të synuar. Sidoqoftë, kjo thjesht nuk do të jetë e mundur me Instagram Checkout. E gjithë ajo që bizneset dhe ndikuesit mund të kontrollojnë janë postimet e tyre 'të blera', të cilat mund të ndjehen të kufizuara pas një kohe.

Si të përfitoni sa më shumë nga Instagram Checkout

Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se Instagram Checkout është ende një tipar i ri dhe me kalimin e kohës, do të shohë përmirësime. Sidoqoftë, duke marrë parasysh përfitimet dhe kufizimet e tij të mundshme, këtu janë disa mënyra në të cilat ndikuesit, tregtarët dhe bizneset mund të përfitojnë sa më shumë prej tij:

 • Prezantimi ekskluziv i produktit në Instagram: Edhe nëse faqja juaj në Instagram ka një grup të vogël, por të përkushtuar të ndjekësve, ju mund të bëni mrekulli në drejtim të nxitjes së shitjeve duke lansuar një produkt ekskluzivisht në Instagram. Bërja e kësaj do të bëjë që ndjekësit tuaj në Insta të ndihen më të vlerësuar dhe të vlerësuar dhe t'i inkurajojë ata të blejnë produktin.

  Lëshimet ekskluzive të produkteve në Instagram mund t'ju japin gjithashtu një pasqyrë të sinqertë në kufizimet e produkteve tuaja. Mendoni atë si një provë të produktit. Në varësi të mënyrës se si shkojnë shitjet, ju mund të vendosni ta bëni produktin të disponueshëm në platforma të tjera. Nëse ndjekësit tuaj në Instagram lënë komente dërrmuese, ju mund të punoni për produktin tuaj për ta bërë atë më të mirë para se ta bëni atë të disponueshëm për një audiencë më të madhe.

 • Bashkëpunoni me ndikuesit: Nëse biznesi juaj duhet të përjetojë rritje përtej faqes së tij zyrtare në Instagram, duhet ta konsideroni bashkëpunimin me ndikuesit. Ndikuesit kanë audiencën e tyre besnike dhe nëse mund t'u tregoni produkteve tuaja, ju mund të fitoni me shpejtësi jo vetëm ndjekës të rinj, por edhe blerës të rinj.

  Sidoqoftë, bashkëpunimet me ndikuesit do t'ju kërkojnë t'i paguani për çdo postim që ata ngarkojnë për të promovuar produktet tuaja. Sa më shumë ndjekës të ketë një ndikues, aq më shumë ai / ajo tarifon për postim.

 • Përdorimi i vazhdueshëm i CTA-ve dhe etiketave të produkteve: Në të gjithë postimet tuaja në Insta, sigurohuni që të përdorni vazhdimisht thirrjet për veprim (CTA) dhe etiketat e produkteve. Përdorimi i vazhdueshëm i këtyre elementeve do të sigurojë që ndjekësit tuaj të dinë se jeni duke shitur në Insta dhe ata do të inkurajohen të shohin se çfarë keni në ofertë.

  Përveç shfaqjes së produkteve tuaja përmes imazheve, përfshini gjithashtu një përshkrim tërheqës dhe konciz të shkruar, së bashku me një CTA në formën e një hashtag. Për shembull, shumë biznese dhe ndikues përdorin '#taptoshop' për të inkurajuar ndjekësit e tyre për të blerë produkte.

 • Mendoni për Instagram Checkout si një nga shumë mjetet e marketingut: Vetëm se ndjekësit tuaj mund të përdorin funksionin Checkout të Insta për të blerë produktet tuaja nuk do të thotë që ju duhet të promovoni blerjet vetëm përmes platformës. Për shembull, nëse keni ngarkuar një postim me një etiketë produkti dhe një CTA në përshkrim, ju gjithashtu mund të inkurajoni ndjekësit tuaj të vizitojnë faqen tuaj, apo jo?

  Ndërsa adresa e faqes suaj të internetit nuk do të jetë një lidhje e klikueshme në të gjithë përshkrimet tuaja të postimeve, sigurisht që do të jetë në bio-në tuaj. Kështu që rekomandohet të përfshini diçka si 'kontrolloni bio për lidhjen në faqen zyrtare të internetit' në të gjitha postimet tuaja 'të blera'. Në fund të fundit, duhet të mbani mend se Instagram Checkout është një nga disa mjetet e marketingut që keni në dispozicion.

> Përfundim

Instagram vazhdon të rritet më i madh me kalimin e çdo viti dhe me Checkout, ai ka bërë një hap serioz në tejkalimin e hendekut midis eCommerce dhe platformave të mediave sociale. Ndërsa ka disa kufizime, nëse shikoni pamjen më të madhe, nuk ka asnjë argument që pozitivet i tejkalojnë negativët.

Gjithashtu në MrInsta

Përdorimi i Instagramit gjatë krizës COVID-19: Si duket?

Përdorimi i Instagramit gjatë krizës COVID-19: Si duket?

Instagramming dhe kriza COVID-19 Shpërthimi i COVID-19 ka qenë një ngjarje që ndryshon jetën. Ajo ka ndryshuar plotësisht mënyrën e funksionimit të bizneseve dhe shoqërive. Ndërsa çdo individ po merr të gjitha masat e mundshme për të mbrojtur veten

0 Comments

Si të krijoni një llogari biznesi Instagram në mënyrë optimale

Derisa të vinte viti 2016, Instagram konsiderohej si një platformë argëtuese e mediave sociale për individë, por për sa u përket bizneseve, platforma nuk kishte shumë përdorim. Sidoqoftë, shtimi i profileve të biznesit në

0 Comments

Si të merrni një distinktiv të verifikuar në Instagram FALAS

Instagrami është kaq i popullarizuar në ditët e sotme sa është e vështirë të kujtojmë se çfarë bënim pa të. Ne duhej të merrnim telefonin dhe në të vërtetë të telefononim miqtë dhe familjen tonë për të zbuluar se çfarë what

0 Comments

Ne ofrojmë më shumë shërbime të marketingut në Instagram

Opsionet e blerjes një herë pa abonim ose pagesa të përsëritura

shërbim
Çmimi $
$ 25

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$6
$9
$ 14
$ 25
$ 39
$ 59
$ 89
$ 129
$ 179

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$3
$7
$ 12
$ 17
$ 29
$ 49
$ 79
$ 129
$ 199

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 15
$ 30
$ 45
$ 85

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 10
$ 15
$ 50
$ 80
$ 150
$ 275
$ 500

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
shërbim
Çmimi $
$ 10
$ 15
$ 25
$ 35
$ 50

karakteristika

 • Dorëzimi i garantuar
 • Garancia e rimbushjes
 • Dorëzimi i sigurt dhe privat
 • Dorëzimi FILLON në 24-72 orë
 • Dorëzimi vazhdon çdo ditë deri sa të përfundojë
 • Blerja një herë me shumicë - Nuk ka përsëritje
en English
X