Зошто Instagram ги потиснува вашите објави и што можете да направите за тоа?

Зошто Instagram ги потиснува вашите објави и што можете да направите за тоа?

Имајќи го предвид фактот дека Instagram е една од најчесто користените платформи за социјални медиуми ширум светот, не е изненадувачки што тој навистина стана одлична алатка за маркетинг. Илјадници компании, брендови и инфлуенсери го користат за да достигнат нова публика, да се поврзат со своите следбеници, да ги пласираат своите производи и услуги и да го зголемат своето присуство на Интернет. Додека користењето на Инстаграм е лесно, градењето ангажман од вистинските луѓе не е, особено кога Инстаграм редовно го ажурира својот алгоритам.

Од промовирањето на последното ажурирање на алгоритмот на Инстаграм, многу корисници на Инстаграм се жалат на падот на бројот на лајкови, следбеници и коментари на своите објави. Ако исто така барате причини за тоа зошто вашиот ангажман за објава на Инстаграм е значително намален, дојдовте на вистинското место.

За да разберете зошто Instagram ви ја предизвикува оваа неволја, прво треба да знаете како работи најновиот алгоритам на Instagram.

Што е Инстаграм алгоритам 2021?

Instagram редовно објавува ажурирања на својот алгоритам. Алгоритмот на Инстаграм во основа контролира каква содржина е видлива за корисниците на Инстаграм. Затоа е императив за деловните субјекти и влијателите кои работат на Инстаграм да разберат како алгоритмот на Инстаграм влијае на нивниот органски дострел и што можат да направат во врска со тоа.

Ажурирањето на Инстаграм алгоритмот во 2021 година воведе бројни промени. Сега, Инстаграм прикажува содржина врз основа на следниве параметри:

1. Врска

Алгоритмот на Инстаграм работи на претпоставка дека луѓето кои веќе го гледале и комуницирале со вашиот профил, најверојатно ќе бидат заинтересирани за вашите објави. Проверува вид на врска што ја споделувате со вашата публика. Некои од работите што ги проверува се тоа кој ве следи, пребарува вашиот профил, коментира на вашите објави, споделува или ги зачувува вашите објави, итн.

2. Навременост

Според овој критериум, најверојатно ќе се појават најнови понови објави отколку постарите. Затоа времето игра клучна улога во објавувањето на Инстаграм. Кога поставувате калем, IGTV или слика кога вашата публика е онлајн, вашите објави имаат подобар дострел.

3. Интерес

Крајната цел на Инстаграм е да и обезбеди на публиката содржина што најмногу ги интересира. Се должи на оваа причина, дефинирањето на вашата целна публика и создавањето релевантна содржина помага многу.

Освен овие, постојат и други размислувања кои можат да влијаат на вашиот дострел на Инстаграм. Колку често вашата публика го користи Инстаграм, бројот на сметки што ги следат и просечното време на сесија на корисниците се некои од нив. Сепак, за разлика од врската, навременоста и интересот, овие параметри не се во ваша контрола. Значи, што можете да направите за да се осигурате дека сте рангирани високо во однос на впечатоците и ангажманот на Инстаграм? Само применете ги следниве тактики!

Тактики за подобрување на достигнувањето на Инстаграм

Добивањето допаѓања, коментари и зачувувања на вашите објави е од суштинско значење за да го проширите вашиот дострел на Инстаграм. Иако тие не се најважните мерила за проценка на вашиот успех на Инстаграм, тие играат клучна улога во зголемувањето на присуството на вашата марка. Споменати подолу, се дадени неколку совети со кои можете да осигурите дека вашите објави ќе ја достигнат вистинската публика.

1. Редовно објавувајте на Инстаграм

За да го зголемите присуството на Интернет, важно е да ги одржувате ангажираните следбеници. Најдобар начин да го сторите тоа е со постојана објава на Инстаграм. Кога илјадници луѓе и компании објавуваат секој ден, сосема е можно вашата публика да ве заборави. За да бидете сигурни дека тоа не се случи, одржувајте стапка на фреквенција или зголемете ја фреквенцијата на објавување. Не мора да објавувате секој ден. Објавувањето еднаш или двапати неделно исто така работи добро. Ова е најлесниот и еден од најефикасните начини да го зголемите вашиот дострел, да зголемите ангажман и да заработите нови следбеници на Инстаграм.

Друга придобивка од редовното објавување е тоа што ви овозможува да експериментирате и проценувате каква содржина работи со вашата публика, а што не. Ова е одличен начин органски да ја испланирате вашата содржина на стратешки начин.

Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

2. Објавувајте висококвалитетни фотографии и видеа

Без оглед колку волшебни трикови има во вашиот џеб, клучот за рангирање на високо ниво во најавата за вашите следбеници е создавање квалитетна содржина. Овде, квалитетна содржина значи дека објавите не треба да бидат само релевантни и интересни, туку и привлечни. Фотографии и видеа со висок квалитет ги привлекуваат луѓето во вашите објави во голема мера. Многу пати, корисниците на Инстаграм сакаат, споделуваат или коментираат слика затоа што таа е привлечна. Ова е важно за вас бидејќи ви помага да привлечете ангажман на вашите објави. Ова помага во критериумот за „врска“ на алгоритмот на Инстаграм.

Тактики за подобрување на достигнувањето на Инстаграм

3. Најдобро искористете ги ролните и IGTV

Верувале или не Reels и IGTV се одличен начин за зајакнување на вашиот профил на Instagram. Креирање ролни е одличен начин за маркетинг на Инстаграм кој им овозможува на деловните субјекти да споделуваат корисни информации на забавен начин во рок од 15-30 секунди. Широкиот спектар на достапни филтри и аудио датотеки ја зголемува популарноста на овој медиум. Бидејќи ролните се релативно нова опција, Инстаграм се грижи луѓето да ја користат почесто давајќи им на производителите на ролни добра видливост. Исто така, има посебен дел за макари што повторно им дава на креаторите поголема шанса да бидат откриени од публиката.

Слично на тоа, Инстаграм им дава многу придобивки на оние што прават IGTV. Ако имате нешто важно или интересно да споделите, што не може да се објасни во рок од 30 секунди, IGTV е најкорисната алатка во тој случај. Постојат бесконечни можности во однос на содржината што можете да ја креирате користејќи IGTV. Според експертите, ИГТВ се покажа како ефикасен во градењето лојалност меѓу следбениците.

4. Постојано поставувајте приказни на Instagram

Додека редовно објавувате слики и видеа на Инстаграм, треба исто така да поставувате приказни на постојана основа. Приказните дејствуваат како брз метод за да и ’пристапат на вашата публика, потсетувајќи ги да не пропуштат ниту една ваша објава и да ги ангажирате директно. Можете да спроведете анкети, квизови, да ја замолите публиката да фрли прашања и да направите многу повеќе. Инстаграм-приказните овозможуваат вашиот профил постојано да се појавува, што е добро за градење ангажман.

5. Користете релевантни хаштагови

Најдобар начин органски да се обратите на критериумот „Интерес“ на алгоритмот на Инстаграм е со користење на релевантни, прецизни, внимателни и точни хаштагови. Користењето хаштагови ќе и овозможи на вашата публика лесно да ја пронајде содржината што ја бара. Иако Instagram ви дозволува да користите 30 хаштагови на една објава, не е потребно да ги користите сите. Наместо тоа, треба да истражувате и да се фокусирате на хаштаговите што се релевантни за вашиот пост и профил. Употребата на голем број случајни хаштагови кои навистина не опишуваат за што станува збор за објавата, може да изгледа како несакана пошта и да ја намали вашата видливост. Затоа, препорачливо е да користите ограничени, но соодветни хаштагови.

6. Поставувајте објави за време на шпицот

За ефикасно исполнување на критериумот „Навременост“ на алгоритмот на Инстаграм, објавете во моментот кога публиката го користи Инстаграм, т.е. за време на шпицот. Но, прашањето е како можеби би знаеле кога вашите следбеници се на Интернет? За да ја разбиете оваа мистерија, треба да истражите, да го набудувате и анализирате однесувањето на вашата публика. Во овој случај, ако имате деловна сметка, Instagram Insights може да ви помогне. Користејќи ја оваа бесплатна алатка на Инстаграм, можете да дознаете кој е во интеракција со вашите објави, нивниот пол, возраст, локација и часови на кои најчесто се гледаат објавите. Соодветно на тоа, можете да ги закажете вашите објави правилно.

7. Интеракција со вашата публика

Интеракцијата со публиката е неопходна за да се постигне висока оценка во параметарот „врска“. Кога луѓето ги коментираат вашите објави или ви испраќаат порака, не ги игнорирајте. Треба да и покажете на вашата публика дека се грижите тие да ги освојат нивните срца. Неколку начини на кои можете да комуницирате со вашата публика се поставување интерактивни квизови и приказни, пишување интересни натписи, објавување содржина што може да се каже, одговарање на прашања на вашите следбеници и редовно заблагодарување за постојаната поддршка.

8. Домаќин на Подарок или Натпревар

Домаќин на подарок или натпревар е одличен начин да ја достигнете целната публика. Можете да создадете свесност за брендот, да растат следбеници, лајкови, коментари, споделувања и исто така да се поврзете со луѓе кои се вистински заинтересирани за она што можете да го понудите. Подарок или натпревар работи на интересот и критериумите за врска на алгоритмот на Instagram. Сепак, пред да бидете домаќин на натпревар, мора внимателно да испланирате што сакате да постигнете преку него и да го објавите соодветно. Наградата треба да биде привлечна, а вашите правила за учество треба да бидат такви што ќе го зголемат ангажманот на вашите објави.

9. Користете интерактивни натписи

Надлови играат важна улога во забавата и информирањето на вашата публика. со употреба на фрази за повик за акција како што се „Означи пријател“, „Коментирај ги своите ставови“ или „Посетете ја врската во Био“, можете директно да побарате од вашата публика да направи што е потребно. Овој совет повторно го решава критериумот за врска на алгоритмот на Instagram.

Ова се само некои од начините на кои можете да преживеете и да успеете во Алгоритмот Инстаграм 2021. Применете ги и сведок на промената сами!

Зошто Instagram ги потиснува вашите објави и што можете да направите за тоа? од тимот на г. Инста,
Истражување за оптимизација и хаштагови на Инстаграм
Дали ви треба експерт за Инстаграм за да завршите длабинска проценка на вашата сметка на Инстаграм и да ви дадете акциски план?

Исто така на MrInsta

Што можат да научат продавачите на Инстаграм од брендовите што Аце ги прави на анкетите

Што можат да научат продавачите на Инстаграм од брендовите што Аце ги прави на анкетите

Интерактивниот маркетинг не е скорешен концепт. Постоеше многу пред социјалните медиуми да стапат во игра. Како таков, маркетингот на социјалните мрежи доаѓа со поголема одговорност и поголем целен пазар, со влијанија кои водат

0 Коментари

Извлекувајќи го максимумот од вашите приказни на Инстаграм

Инстаграм Стории, претставени во 2016 година, масовно порасна на платформата и повеќе се користат од корисниците во споредба со објавите на нивните извори. За популарноста на Instagram Stories сведочи фактот дека

0 Коментари
Најдобрите кампањи за инсталирање од 2017 - 2019 година и што можете да научите од нив

Најдобрите кампањи за инсталирање од 2017 - 2019 година и што можете да научите од нив

Тешко е да се поверува дека Инстаграм, кој наполни десет години во 2020 година, некогаш беше само забавна апликација за објавување фотографии. Неговиот раст во последната деценија не стана само еден…

0 Коментари

Ние нудиме повеќе услуги за маркетинг на Инстаграм

Еднократни опции за купување без претплата или периодични плаќања

Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
Услуги на YouTube За услугите на YouTube, посетете ја нашата веб-страница за партнери, SubPals.com. Кликнете тука за да ги видите нивните услуги на YouTube
Карактеристики
 • Загарантирана испорака Загарантирана испорака
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултати започнете во 24-72 часови
 • Резултати започнете во 24-72 часови Резултатите продолжуваат сè додека не завршат
 • Не е потребна лозинка Не е потребна лозинка
 • Безбедно и приватно 100% безбеден и приватен
 • Гаранција за повторно полнење Гаранција за повторно полнење
 • Поддршка 24 / 7 Поддршка 24 / 7
 • Еднократно купување на големо - Нема повторување Еднократно купување на големо - Нема повторување
en English
X